ABD'den Geleceğin Silahı!

İlk bakışta ne olduğunu anlamak zor.Ama o 21.Yüzyılın yeni silahı.Adı "Savaş Köpeği"...Detaylar bilim kurgu filmi gibi...

Amerikalılar,geliştirdikleri son silahı açıkladılar. Adı,"Savaş Köpeği" ya da kısaca "BigDog".Boston Dynamics şirketi tarafından geliştirilen bu yeni cephe makinası,askerlerin yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.
Dünyanın en ileri dört ayaklı robotu olarak nitelenen "Savaş Köpeği" askerlerin taşıyamadıkları, lazer jiroskobu,video kamera sensörleri gibi askeri ekipmanları kolayca taşıyabiliyor.Bir köpeğin koşusunu taklit eden hareketleriyle şimdilik saatte 6 kilometre hız yapabiliyor.Ancak hızının saatte 35 kilometreye çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.


İran için hazırlık iddiası

Star Wars filmlerinin robot askerlerini andıran 60 santim boyunda,90 santim eninde ve 69 kilo ağırlığındaki "Savaş Köpeği" 28 milyon dolarlık bir projenin sonucunda ortaya çıktı. Amerikalılar böylelikle Irak ve Afganistan gibi cephelerde can kaybını asgariye indirmeyi amaçlıyor.Ancak ABD'nin, bilim kurgu filmlerini andıran silah çalışmalarıyla aslında İran için hazırlık yaptığı iddiaları da yine ABD medyasında sıkca gündeme geliyor.Amerikalılar,geliştirdikleri son silahı açıkladılar. Adı,''Savaş Köpeği" ya da kısaca "BigDog".Boston Dynamics şirketi tarafından geliştirilen bu yeni cephe makinası,askerlerin yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.
Dünyanın en ileri dört ayaklı robotu olarak nitelenen "Savaş Köpeği" askerlerin taşıyamadıkları, lazer jiroskobu, video kamera sensörleri gibi askeri ekipmanları kolayca taşıyabiliyor. Bir köpeğin koşusunu taklit eden hareketleriyle şimdilik saatte 6 kilometre hız yapabiliyor. Ancak hızının saatte 35 kilometreye çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder