Son Yılların En Önemli Buluşu

Son yılların en öneli buluşu İngiltere den geldi.Binlerce askerin hayatını kurtaracak jel sürülükten sonra zırh kadar sert ve güçlü bir yapıya dönüşüyor.

İngilizler büyük bir buluşa imza attı.BBC Focus dergisinde yayınlanan haberde, "d3o" olarak isimlendirilen ender malzeme,yavaş yavaş idare edildiğinde esnek oluyor.Ancak,sert bir güç uygulandığında ise süper sert bir materyale dönüşüyor.Mekanik mühendis Richard Palmer ve bir zamanların kimya devi DuPont,bu fikri kayak rampası üzerinde buldular.Palmer,"Ben bir snowboard'çuyum ve darbeleri emebilen ve şekil değiştirmeyen,tekrar eski haline dönebilen bir materyale ihtiyacımız olduğunu düşündüm"dedi.Onun çözümüne göre,2 polimerden oluşan malzemenin ilk polimer şeklini verirken diğeri de darbeyi emiyor.

Darbe emici polimer,hızlı ve yavaş gelen darbelere bağlı olarak,karakteristik özelliğini değiştiriyor.Malzeme kayak eldivenlerinden,bale ayakkabılarına kadar her yerde kullanılıyor. Yakında öncelikle cephedeki askerlerin miğferlerinde kullanılacak malzeme,daha sonra da koruyucu zırh olarak askerlerin vücutlarını koruyacak.

0 yorum:

Yorum Gönder